vrijdag 7 juni 2019

Zij doet dat gewoon!

Natuurlijk ben ik niet alleen. Ans staat al 40 jaar naast mij. Of ik naast haar. Net wanneer de één de ander het hardst nodig heeft. De beslissing om naar Friesland te gaan was niet makkelijk. We hebben alles tegen het licht gehouden, omgekeerd, opgepakt, nog een keer bekeken en dat misschien wel 7 keer. Het besluit 'we gaan' is in volle overtuiging gemaakt. Ans zegt zelfs haar baan op. Dat is wel heel stoer.

Ja, in oktober komt er een stukje vroegpensioen. Dat hebben we ingecalculeerd. Planning was toch iets van mijn vak. Dus dan kan het ook. Maar je moet het allemaal wel overbruggen. En de reserves zijn toch wel snel uitgeput. Een huis is een huis hé, je kan er op leeglopen. Maar we scharrelen alles via marktplaats en kringloop bij elkaar. 'Sneupen' heet dat hier, heerlijk.

Maar toch, we zitten elkaar soms een deel van die 24 uur per dag gewoon een beetje in de weg. Ik heb mijn dingetjes wel, schilderen, netwerken, inburgeren. Ans mist haar werk en haar collega's. We besluiten haar CV op te poetsen, er een aantal uit te printen en ze ergens neer te leggen. Niet zomaar ergens. Nee, doelgericht. Lingerie, dat moet het worden. Eventueel dames bovenmode. Niet in Workum, maar in Sneek of Franker. Leuke steden, frisse mensen en mooie winkels. Die zijn er ook in Workum hoor. Maar in je eigen dorp, lees stad, werken doe je liever niet. Sneek is gaaf, niet alleen vanwege de Sneekweek, maar ook het Theater, het Bolwerk en de leuke terrassen. En parkeren voor 2 euro per dag is ook wel een uniek aankoop punt. CV afgegeven in de leukste winkel van Friesland. Ja echt, dat lezen we later op hun facebook.

Nog even een terrasje gepikt. Een CD van Journey op de kop getikt in een echte platenzaak. Ans vindt spontaan nog 2 winkels. Zo van hier lijkt het me wel leuk. Grappig is dat er ook meteen leuke en vooral hartelijke gesprekken zijn met de verkoopsters of bedrijfsleidsters. Hier moet toch wel wat van kunnen komen. We rijden terug naar Workum en schrijven ons in bij de sportschool. Ook hard nodig want je groeit hier dicht. Bier, Berenburg en inburgeren. Zoiets.

Twee dagen later rijden we weer naar Sneek. Kennismaking. Dat was snel. Je weet er echt veel van hé. Mooi beetje ervaring hoor. Ja we hebben 2 winkels, in in Bussum en 1 in Sneek. Zou je ook in Bussum kunnen werken? Het moet niet gekker worden. Wordt het ook niet. We hebben je er graag bij. We rijden terug naar Workum in onze bejaarde Volvo. Oké, eerst nog een kleintje pils op een terras. 20 minuutjes, als de brug openstaat 23. Wat kan het ons schelen. Open Arms van Journey schalt door de speakers. Tranentrekker. En we lachen weer!
5 opmerkingen:

 1. Mooi verhaal weer Henk en Ans. Sneupen😂😂😂😂👍

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zo langzaamaan vinden jullie je draai wel in Fryslân. Fijn te horen dat Ans weer wat om handen heeft, alhoewel met lingerie is het meestal niet zo veel 🤗😀👍🏻
  Mooi geschreven broer!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Prachtig. Veel geluk en plezier, Henk en Ans

  BeantwoordenVerwijderen